Hae harjoittelutukea

Opiskeleva jytyläinen voi saada harjoittelutukea

Ammattiliitto Jyty tukee opiskelevia jäseniään ammatillisissa ensiaskelissa. Jos olet Jytyn jäsen ja päätoiminen tutkinto-opiskelija, voit hakea meiltä harjoittelutukea.

Harjoittelutuella Jyty tukee palkattomia harjoitteluita suorittavia opiskelijoita sekä mahdollistaa harjoittelun suorittamisen muulla kuin kotipaikkakunnalla. Tukea voi hakea myös harjoitteluun ulkomailla tai kesäajaksi. Opiskelija voi käyttää myönnetyn harjoittelutuen haluamallaan tavalla.

Harjoittelutuen suuruus on 500 euroa. Harjoittelutukea myönnetään lukuvuonna yhteensä 30 jytyläiselle. Hakuja on lukuvuoden aikana kolme, joten voit valita sinulle parhaiten sopivan hakuajan harjoittelusi ajankohdan mukaan.

Harjoittelutuen kriteerit

Jotta voit hakea harjoittelutukea, tulee sinun täyttää seuraavat kriteerit:

  • Olen Jytyn opiskelijajäsen tai olen opiskeleva jäsen.
  • Harjoitteluni on palkaton.
  • Harjoitteluni kuuluu tutkintoon johtavaan koulutukseen.
  • Harjoitteluni kestää vähintään neljä viikkoa.
  • En ole saanut harjoittelutukea tämän tutkinnon suorittamisen aikana.
  • En opiskele aikuiskoulutustuella tai ansiosidonnaisella työttömyysturvalla.

Hakijan tulee täyttää kaikki yllämainitut ehdot. Harjoittelutuen saajat valitaan arvioimalla kriteerit täyttävät hakemukset. Suurin painoarvo arvioitavissa hakemuksissa on hakijan omilla perusteluilla harjoittelutuen saamiseksi.

Hakuohjeet

Harjoittelutuen hakeminen on helppoa! Voit hakea harjoittelutukea sähköisen hakulomakkeen avulla. Itse hakemukseen et tarvitse liitteitä tai muita asiakirjoja. Löydät hakemuksen alla olevan linkin takaa.

Hae harjoittelutukea

Harjoittelutukihaku järjestetään kolme kertaa lukuvuoden aikana. Valitsethan sen haun, jonka kaudelle harjoittelusi osuu. Jos harjoittelusi osuu useammalle hakuajalle, valitse se haku, jonka aikana suoritat suuremman osan harjoittelustasi. Jokaisessa haussa myönnetään tuki 10 hakijalle. Hakuajat ovat seuraavat:

  • Kevään haku päättyy 11.2.2022 (haku ajalle 11.2.2022–13.5.2022)

  • Kesän haku päättyy 13.5.2022 (haku ajalle 13.5.2022–14.10.2022)

  • Syksyn haku päättyy 14.10.2022 (haku ajalle 14.10.2022–17.2.2023)

Hakemukset käsitellään kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan sähköpostitse.

Niiltä joille tuki myönnetään, pyydetään erikseen todistus harjoittelun suorittamisesta ennen tuen maksamista. Todistus voi olla esimerkiksi opintorekisteriote, ohjaavan opettajan kirjoittama todistus tai muu vastaava oppilaitoksen virallinen asiakirja.

Myönnetty harjoittelutuki maksetaan yhdessä erässä hakemuksen yhteydessä ilmoitetulle tilille. Harjoitteluntuen saajalta edellytämme lyhyttä kirjoitusta omasta harjoittelusta ammatillisen kasvun ja oppimisen näkökulmasta. Jyty saa käyttää kirjoitusta omassa viestinnässä ja markkinoinnissa.

Jytyn luottamusmies tukenasi myös harjoittelun aikana

Muistathan, että Jytyn luottamusmies tukee sinua harjoittelusi aikana. Luottamusmies neuvoo myös palkka- ja työsuhdekysymyksissä tarkistaen esimerkiksi työsopimukseksi. Oman yhdistyksesi aktiivit ovat apunasi tarvittaessa ja järjestävät mielenkiintoisia tapahtumia muun muassa ammatillisen kasvun edistämiseksi. Ole yhteydessä oman yhdistyksesi puheenjohtajaan saadaksesi lisätietoja yhdistyksesi toiminnasta.

Lisätietoja 

Lisätietoja harjoittelutuesta saat Jytyn suunnittelijalta Pekka Laukkaselta. Ole rohkeasti yhteydessä, jos jokin asia askarruttaa.

Pekka Laukkanen
suunnittelija
puh. 040 575 9565
etunimi.sukunimi@jytyliitto.fi