​​​Lennu Luottamusmiehen kysymyspalsta 

Missä asioissa luottamusmies voi auttaa sinua? Minkälaisia ongelmia jytyläiset luottamusmiehet ratkovat? Tässä esimerkinomaisesti muutamia tyypillisiä tapauksia, joissa Jytyn luottamusmies voi olla avuksi.

Moi Lennu!

Hain äskettäin musiikkiopistossa avoinna olevaa toimistosihteerin tointa. Työsopimukseen sisältyy 6 kuukauden koeaika, ja olen ollut siinä uskossa, että se on mahdollista vain jos koeaikaan sisältyy yli 4 kk yhdenjaksoinen koulutus. Koulutuksen luonteesta minulla ei ole tarkempaa tietoa, eli että tarkoitetaanko tällä koulutuksella työn ohessa tapahtuvaa vai kokopäiväistä opiskelua. Osaisitko auttaa minua?

Terv. Ari Espoosta ​
Moi Ari!

Todennäköisesti tässä tapauksessa kuuden kuukauden koeaika olisi työsopimuslain vastainen.
Työsuhteissa koeaika voi pääsääntöisesti olla enintään neljä kuukautta. Määräaikaisissakin työsuhteissa koeaika voi olla enintään puolet työsuhteen kestosta, niissäkin kuitenkin enintään neljä kuukautta.
Koeaika voidaan sopia maksimissaan 6 kk:n mittaiseksi, jos työnantaja järjestää työntekijälleen erityisen, yhdenjaksoisesti yli neljä kuukautta kestävän, työhön liittyvän koulutuksen, joka on sisällöltään tavanomaista perehdyttämiskoulutusta vaativampaa teoreettisten tai käytännön tietojen opettamista työntekijälle. Tämän tyyppisiä koulutuksia käytetään suhteellisen harvoin jytyläisessä jäsenkentässä.

Onnea sinulle uudessa työssäsi, Ari!

Terkuin,
Lennu ​
​Hei Lennu,

Kävin viime kuussa kuorsausleikkauksessa Virossa. Työnantajani ei suostunutkaan maksamaan minulle sairausajan palkkaa vironkielisen lääkärintodistuksen takia. Lääkärintodistuksessa työkyvyttömyyteni syyksi on merkitty ICD-koodi R06.5. Haluaisin tietää, voiko työnantajani kieltäytyä sairausajan palkan maksamisesta?

Terv. Pertti Tampereelta
Moi Pertti!

Yksistään lääkärintodistuksen alkuperä ei ole peruste jättää sairausajan palkka maksamatta, eli olen sitä mieltä, että työnantajasi täytyy maksaa sinulle palkka sairauslomasi ajalta.

Toivottavasti paraneminen edistyy hyvää tahtia!

Terkuin,
Lennu

Moi Lennu! 

Mä olen vähän laiska liikkumaan, ja tuntuu että etenkin näin vanhemmalla iällä ei enää kiloista tahdo päästä millään eroon! Mä sitten päätin turvautua kepulikonsteihin, ja kävin Lääkärikeskus Timmissä vähän kiristämässä jenkkakahvojani. Sain tästä viikon sairausloman. Mitenkä on, pitääkö mulle maksaa palkkaa tolta viikolta? 


Kiitti Lennu! 

Terv. Tanja Kuopiosta

​Moi Tanja! 

Valitettavasti tässä tapauksessa työantaja ei joudu maksamaan sinulle palkkaa sairausloman ajalta. Työnantaja on palkanmaksuvelvollinen vain sairaudesta, vammasta tai tapaturmasta aiheutuneesta työkyvyttömyydestä. Tälle sinun leikkaukselle pitäisi olla lääketieteellinen peruste, jotta työnantajalla olisi palkanmaksuvelvollisuus. Pelkästään kauneudenhoidon vuoksi tehdyn leikkauksen aiheuttamasta työkyvyttömyydestä työnantaja ei joudu maksamaan sairausajan palkkaa. 


Toivottavasti olo on parempi! Rohkea veto! 

Terkuin, 
Lennu

​​Moikka Lennu, 

Olen työskennellyt vastaanottovirkailijana pitkään, ja viimeiset 10 vuotta olen käyttänyt tietokonetta töissä. Osaan käyttää Wordiä, mutta nyt esimies kertoi, että minun pitäisi opetella tällaisen uuden Omena-ohjelmiston käyttö, ja vielä kaiken lisäksi vastaanotossa on jatkossa käytössä vain tablettitietokone! 

Mielestäni on aivan turhaa siirtyä pc-koneesta uuden aikaisten hömpötysten pariin, kun vanhakin toimii ihan hyvin. Haluaisinkin varmistaa, että onko minun mahdollista ilmoittaa, etten halua vaihtaa vanhaa konettani tablettiin, ja etten halua osallistua Omena-ohjelmiston käyttökoulutukseen? 

Kiitos kovasti avustasi jo etukäteen! 

Terv. Leena Suomussalmelta 

​​Hei Leena, 

Työnantajalla on oikeus päättää miten ja millä tavoin työ tehdään. Työnantaja voi halutessa seurata kehitystä ja käyttää uusinta teknologiaa töiden tekemiseen. Sinulla on velvollisuus tehdä työtä työnantajan haluamalla tavalla omena-ohjelmistoa ja tablettikonetta käyttäen. 

Rohkeasti vain uuden opetteluun! 

Terkuin, 
Lennu

​Moikka moi Lennu! 

Mä oon ihan ahdistunut! Mulla loppui työt joku aika sitten, ja työkkäri kyselee nyt työtodistuksen perään, mutta enhän mä mitään työtodistusta pomolta lähtiessäni saanut! Mitä mä nyt oikein teen? Auta, pliis! 

Terv. Minna Rovaniemeltä 

​Moi Minna! 

Hätä ei ole tämän näköinen, rauhassa vaan! Työnantajan on annettava työtodistus, jos työntekijä sitä pyytää. Pyysitkö pomoltasi työtodistusta kun työsuhteesi päättyi? 

Palaathan vielä asiaan! ​

Terkuin, 
Lennu 

​Terve Lennu! 

Mun työsuhde päättyi 31.1.2012, ja mä sain postissa työnantajalta verokortin, palkkatodistuksen ja työtodistuksen. Työtodistukseen oli kirjattu päättymissyyksi ”työntekijän irtisanoutuminen”. Kuuluuko työtodistukseen kirjoittaa päättymissyy? Onko työtodistus työsopimuslain mukainen? 

Kiitti! 

Terv. Rami, Seinäjoelta 

​​Moi Rami! ​

Työtodistuksessa saisi lukea vain työsuhteen kesto ja työtehtävien laatu. Ilman sinun omaa pyyntöäsi ei työtodistuksessa saa lukea työsuhteen päättymisen syytä. Työnantaja on nyt velvollinen antamaan sinulle uuden korjatun työtodistuksen. Sama velvollisuus syntyy, jos työnantaja olisi kirjoittanut työtodistukseen sellaisia tietoja, joita siinä lain mukaan ei saa mainita.
 
Onnea ja menestystä sinulle Rami! 

Terkuin, 
Lennu 


***​

Yllä mainitut tapaukset ovat kuvitteellisia. Jokainen tapaus täytyy käsitellä erikseen, eikä ole helppoa antaa yleispäteviä vastauksia. Jokainen luottamusmiehelle tuotava tapaus on yksilöllinen. Yllä olevia ohjeita ei siten tule käyttää sellaisenaan toimintaohjeina. Ne esittelevät luottamusmiesten käsittelemiä tapauksia esimerkinomaisesti. 

*** ​