Kunteko julkaisi raportin tulevaisuuden kunta- ja maakuntatyöstä

10.10.2017

KunTeko 2020 - kunta-alan työelämän kehittämisohjelman tulevaisuuden työ julkisissa palveluissa TUJU -oppimisverkosto järjesti vuonna 2017 kaksi pyöreän pöydän keskustelua tulevaisuuden kunta- ja maakuntatyöstä. Ensimmäisestä keskustelusta on nyt koostettu raportti Tulevaisuuden kunta- ja maakuntatyö - pyöreän pöydän keskustelu.

Pyöreän pöydän keskusteluun osallistuivat kaupunginjohtaja Timo Halonen ja pääluottamusmies Merja Syrjänen Mikkelistä, kunnanjohtaja Antero Alenius ja opettaja ja pääluottamusmies Hannu Rantanen Hämeenkyröstä, henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen ja työsuojeluvaltuutettu Elina Mehtonen Vantaalta sekä johtava asiantuntija Tuula Oksanen Työterveyslaitokselta. Keskustelua veti johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen KT Kuntatyönantajista.

Kuntien ja kuntayhtymien johdosta, henkilöstön edustajista sekä tutkijoista kootun neuvonantajiston tehtävänä on sparrata Kuntekoa. Pyöreän pöydän osallistujat olivat tutustuneet etukäteen Niilo Hakosen kokoamaan ”Miltä kuntatyö näyttää vuonna 2025?” -tausta- aineistoon.

KunTeko 2020 on KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteinen työelämän kehittämisohjelma, joka tukee kuntaorganisaatioiden uudistamis- ja kehittämistyötä ja tekee sitä näkyväksi. Kuntekossa kuntatyöpaikat saavat asiantuntija-apua, sparrausta ja neuvontaa. Lisäksi ne voivat osallistua ohjelman oppimis- ja kehittämisverkostoihin sekä sisäisten kehittäjien koulutuksiin.

Lue lisää:
- Raportti: Tulevaisuuden kunta- ja maakuntatyö - pyöreän pöydän keskustelu
- Tulevaisuuden työ julkisissa palveluissa TUJU -oppimisverkosto