Jytyn taskukalenteri lopetettu

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry:n vuoden 2019 talousarvioon liittyvänä asiana Jytyn taskukalentereista päätettiin luopua liittovaltuuston kokouksessa joulukuussa 2018. Kalentereita ei enää voi siis tilata vuodelle 2020. Syynä on se, että kalenterien tilausmäärät ovat pudonneet vuosi vuodelta, kun tilalle ovat tulleet mm. kännyköissä olevat sähköiset kalenterit ja samaan aikaan paperisten kalenterien kustannukset ovat nousseet.

Vuoden 2019 kalenterit oli mahdollista vielä tilata ja kalentereita tilattiinkin yhdistyksiin noin 13 000 kappaletta. Määrä on pudonnut kuitenkin noin viidessa vuodessa yli 30 000 kappaleesta mainittuun 13 000 kappaleeseen. Jytyn noin 200 yhdistyksestä Jyty-kalenterin tilasi muutamana viimeisimpänä vuonna vain noin reilu kolmannes yhdistyksistä.