Luennoitsijat

Juha T Hakala


Juha T Hakala on Jyväskylän yliopiston professori ja puhuu luennollaan kohtuullisuudesta. Hän kysyy, mitä käytännön keinoja meillä on helpottaaksemme arjen taakkojamme? Hän lupaa paljastaa myös salaperäisen turmarajan.

"Vähemmällä enemmä – näe olennainen"

Vaivaako Sinua kiire tai peräti yliyrittäminen, vaikka olet tuhat kertaa todennut, ettei pinnistely kannata? Oletko vellomisen ja vatkaamisen mestari, vaikka epäilet, ettei elämä niidenkään avulla muutu sen lokoisammaksi?

  • Juha T Hakala luennoi risteilyn megaluennoilla lauantaina 4.5. klo. 13.30 – 15.00. Paikkana on Starlight.

Timo Polari


Timo Polari (s. 1969) on luennoitsija, kirjailija ja seikkailija. Vuodesta 1990 hän on vaeltanut eri puolilla maailmaa mm. Etelämantereella, Grönlannissa, arktisilla Huippuvuorilla, Kalifornian takamailla, Skandinavian tuntureilla sekä Alpeilla. Lisäksi hän on matkannut laajasti Euroopan kulttuuripyhätöillä. Koulutukseltaan Polari on liikuntatieteiden maisteri. Varusmiespalveluksensa hän suoritti Laskuvarjojääkärikoulussa.

Päämääränä etelänapa

Timo Polari on vaeltanut 30-vuotisen uransa aikana vuoripoluilla, erämaissa ja napaseuduilla. Luennon teemoja ovat ihmisen tahdonlujuus, omien voimavarojen kasvattaminen ja hyödyntäminen, tavoitteiden asettaminen ja niiden saavuttaminen, myönteinen ajattelu ja myönteinen toimintakulttuuri, joukkuehenki sekä elämän ainutkertaisuuden oivaltaminen.

  • Timo Polari luennoi Megaristeilyn tervetulotilaisuudessa perjantaina 3.5. klo. 18.15 – 19.30. Paikkana on Starlight.

Kultuuriseikkailu

Luento on yhteenveto Polarin seitsemän vuotta kestäneestä Kulttuuriseikkailu-hankkeesta. Kymmenen viikon ajan Polari polkupyöräili ja matkusti Euroopan tunnetuimmille kulttuurikohteille. Polari näyttää konkreettisesti, maanläheisesti ja oivaltavasti, miksi ja miten kulttuuria ja sivistystä kannattaa hyödyntää.

  • Polari pitää kulttuuriseikkailuluennon lauantaina 4.5. klo 10.15 11.15. Luento on tarkoitettu niille, jotka jäävät laivalle Tukholmassa. Paikkana on kokouskansi 6.

Petri Rajaniemi


Petri Rajaniemi on Itä-Pasilaa ja suomen kieltä rakastava toisinajattelija, joka on työskennellyt vuosia tavoitteenaan aikaansaada ajattelua, joka mahdollistaa kasvun. Petri tarkastelee maailmaa laajalla kaarella, yhdestä ihmisestä globaaliin kuvaan, tästä hetkestä menneeseen ja tulevaan.

Työ, elämä ja ihminen

Vaikuttava menneisyys – valoisa tulevaisuus? Mistä on tultu, missä ollaan nyt ja mikä voisi olla huomenna oleellista.

  • Petri Rajaniemi luennoi risteilyn megaluennoilla lauantaina 4.5. klo. 13.30 – 15.00. Paikkana on Starlight.