Itä-Suomi

Ehdokkaat

 • Pirjo Boman
 • Hanna Fofonoff
 • Marianna Gripenberg
 • Päivi Heikkinen
 • Seija Hovi-Kuikko
 • Taru Juntunen
 • Leena-Kaisa Katajala
 • Tuuli Kosunen
 • Eija Launia
 • Ann-Mari Lehtinen
 • Tarja Marin-Hakkarainen
 • Tarja Muikku
 • Antti Potkonen
 • Paula Pulkkinen
 • Rea Puustinen
 • Anne Saari
 • Jarkko Timoskainen
 • Kaija Vauhkonen
 • Aija Viikilä
 • Henriikka Väisänen

 • Ehdokasesittelyt

  Pirjo Boman

  Ikä: 60
  Kotipaikka: Lahti
  Jytyn yhdistys: Jyty Lahti ry
  Koulutus: Merkonomi
  Ammatti: Mediaohjaaja
  Työpaikka: Lahden kaupunki, kirjastopalvelut
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Lahti ry:n puheenjohtaja, Lahden kaupungin luottamusmies, Jytyn liittovaltuutettu kauden 2016-2020.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Jyty on minun liittoni, ja luotan sen elinvoimaan ja vaikuttamismahdollisuuksiin. Siinä työssä olen itse mielelläni mukana – jäsentemme eli meidän kaikkien etuja ajaen, meidän parhaaksi.

  Hanna Fofonoff

  Ikä: 54
  Kotipaikka: Kouvola
  Jytyn yhdistys: Jyty Kouvola ry
  Koulutus: Merkonomi
  Ammatti: Henkilöstöasiantuntija
  Työpaikka: Kouvolan kaupunki
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Kouvola ry:n puheenjohtaja 2019 -, varapuheenjohtaja 2015 -2018 ja hallituksen jäsen 2013 - 2018, vapaa-aikatmk jäsen 2015 ja vetäjä 2016- 2018, Kouvolan kaupungin luottamusmies ja varapääluottamusmies 2011 -.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Olen iloinen, aktiivinen ja ulospäin suuntautuva Jyty Kouvola ry:n puheenjohtaja ja olen valmis hoitamaan koko Itä-Suomen alueen asioita ja Jytyn edunvalvontaa liittotasolla. Ota rohkeasti yhteyttä, jos joku asia askarruttaa.

  Marianna Gripenberg

  Ikä: 52
  Kotipaikka: Orimattila
  Jytyn yhdistys: Jyty Orimattila ry
  Koulutus: Merkonomi (markkinointi)
  Ammatti: Toimistosihteeri
  Työpaikka: Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä (PHHYKY)
  Kotisivu ja sosiaalinen media: facebook.com/marianna.gripenberg, www.instagram.com/marihyva/, twitter.com/MariannaHyva, linkedin.com/in/marianna-gripenberg-091a9245/

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jytyn liittovaltuutettu 2016 - 2020. Liittohallituksen jäsen vuosina 2012 - 2016 sekä tulevaisuustoimikunnan puheenjohtaja. Jyty Orimattilan hallituksen jäsen, nuorisovastaava ja jäseasioidenhoitajana. Luottamusmiehenä vuodesta 1993 Artjärven kunnassa ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä vuodesta 2007 lähtien.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Hyvä työelämä ja sen kehittäminen sekä Jytyn jäsenten edunvalvonta sekä jäsenetujen kattavuus ovat asioita, joista tahdon olla pitämässä jäsenistön puolta. Haluan myös mielelläni kuulla ideasi ja viedä niitäkin eteenpäin.

  Päivi Heikkinen

  Ikä: 62
  Kotipaikka: Siilinjärvi
  Jytyn yhdistys: Jyty Siilinjärvi ry
  Koulutus: Tradenomi (YAMK, MBA)
  Ammatti: Tarkastusasiantuntija
  Työpaikka: Siilinjärven kunta
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Siilinjärvi ry:n puheenjohtaja, Siilinjärven kunnan pääluottamusmies, Jytyn liittovaltuuston jäsen, ollut STTK:n aluetoimikunnassa ja varatyösuojeluvaltuutettuna.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Haluan tuoda itäsuomalaisen jäsenistömme edunvalvonnallista näkemystä liittomme hallintoon ja päätöksentekoon sekä olla kehittämässä työelämää hyvässä yhteistyössä muiden valtakunnallisten toimijoidemme kanssa. Olen hyvin koulutettu, kokenut työelämän ja edunvalvonnan asiantuntija, joka pystyy jämäkällä ja vuorovaikutteisella toiminnallaan pitkäjänteiseen työhön liittomme työmarkkina-aseman turvaamiseksi ja jäsenistömme hyväksi.

  Seija Hovi-Kuikko

  Ikä: 47
  Kotipaikka: Lappeenranta (Ylämaa)
  Jytyn yhdistys: Jyty Lappeenranta ry
  Koulutus: Restonomi (AMK)
  Ammatti: Ruokapalveluesimies
  Työpaikka: Juurakkokadun palvelutalo, Saimaan Tukipalvelut Oy
  Kotisivu ja sosiaalinen media: www.instagram.com/seikku10/

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Lappeenranta ry:n puheenjohtaja 2011 alkaen, Jytyn liittovaltuutettu 2016–2020, Jytyn sääntötyöryhmän jäsen 2018–2020.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Olen reipas ja aktiivinen yhdistystoimija. Yhteisten asioiden hoitaminen on lähellä sydäntäni. Olen valmis jatkamaan työskentelyä jytyläisten parhaaksi ja osallistumaan päätöksentekoon. Seijassa on jytyä, äänestä Seijaa.

  Taru Juntunen

  Ikä: 59
  Kotipaikka: Kangasniemi
  Jytyn yhdistys: Etelä-Savon Jyty ry
  Koulutus: Tradenomi (YAMK)
  Ammatti: Viestintäassistentti
  Työpaikka: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote)
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) pääluottamusmies ja
  Etelä-Savon Jyty ry:n puheenjohtaja.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Asetuin ehdokkaaksi, koska haluan olla mukana Jytyn päätöksenteossa ja tuoda oman yhdistykseni terveiset liiton toiminnan kehittämiseen. Yhteistyö ja tiedon jakaminen varmistaa, että pystymme hoitamaan entistä paremmin jäsenten asioita ja kehittämään omaa toimintaamme täällä Etelä-Savossa.

  Leena-Kaisa Katajala

  Ikä: 50
  Kotipaikka: Kouvola
  Jytyn yhdistys: Jyty - Kymen seurakuntahenkilöstö ry
  Koulutus: Lapsi- ja perhetyön perustutkinto
  Ammatti: Lastenohjaaja
  Työpaikka: Anjalankosken seurakunta
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Pääluottamusmies

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Haluan olla mukana vaikuttamassa asioihin. Haluan tuoda Jytyyn kuuluvien kirkon työntekijöiden äänen kuuluville.

  Tuuli Kosunen

  Ikä: 52
  Kotipaikka: Kuopio
  Jytyn yhdistys: Kuopion seudun Jyty ry
  Koulutus: Yhteiskuntatieteiden maisteri
  Ammatti: Tutkimushallintokoordinaattori
  Työpaikka: Kuopion yliopistollinen sairaala
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Kuopion seudun Jyty ry:n puheenjohtaja

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Olen vahva oikeudenmukaisuuden ja työelämän tasa-arvon puolestapuhuja, ja kohtaan haasteet rohkeasti. Osaan myös toimia harkiten ja pitkäjänteisesti. Haluan kääriä hihat ja lähteä tekemään töitä paremman työelämän puolesta, jossa otetaan huomioon ihmisten erilaisuus. Työpaikoilla pitäisi tunnistaa ja tunnustaa työntekijöiden erilaiset kyvyt ja osaamiset.

  Eija Launia

  Ikä: 50
  Kotipaikka: Heinola
  Jytyn yhdistys: Jyty Heinola ry
  Koulutus: Merkonomi
  Ammatti: Toimialasihteeri
  Työpaikka: Heinolan kaupunki
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Heinola ry:n puheenjohtaja vuodesta 2012 alkaen ja varapääluottamusmies vuodesta 2019 alkaen, lisäksi luottamusmiestehtäviä vuodesta 2013 alkaen. Liittovaltuuston jäsen kaudella  2016 -2020.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Kun elämme epävakaita aikoja työmarkkinoilla, vahvan osaamisen merkitys ja halu kehittää toimintaa korostuu. Haluan viedä asioita eteenpäin samalla innolla, jota tunnen oman yhdistyksen puheenjohtajana ja nykyisenä liittovaltuutettuna. Jäsenten kuunteleminen ja tukeminen sekä heidän yhdenmukainen kohtelunsa on mielestäni tärkeää. En pelkää esittää omaa mielipidettäni tai kantaani vaikeassakaan asiassa. Nyt tarvitaan aitoa halua vaikutta sekä rohkeutta tarttua haasteisiin ja juuri sen vuoksi koen että olisin oikea henkilö valtuustoon.

  Ann-Mari Lehtinen

  Ikä: 53
  Kotipaikka: Hollola
  Jytyn yhdistys: Jyty Lahti ry
  Koulutus: Tradenomi (AMK)
  Ammatti: Sihteeri
  Työpaikka: Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä (PHHYKY)
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Lahti ry:n varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Pääluottamusmies Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä (PHHYKY).

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Minua kiinnostaa työelämän lainalaisuudet ja sen myötä oikeudenmukainen ja yhdenvertainen työelämän kehittäminen sekä työhyvinvoinnin lisääminen. Tulevaisuuden haasteena näen jäsenmäärän vähenemisen ja sen vaikutukset liiton toimintaympäristöön ja vaikuttavuuteen. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että yhdessä toimien olemme vahvoja kohtaamaan tulevaisuuden haasteita ja saamme valtakunnallisesti äänemme kuulumaan nyt ja tulevaisuudessa.

  Tarja Marin-Hakkarainen

  Ikä: 47
  Kotipaikka: Kuopio
  Jytyn yhdistys: Jyty Kuopio ry
  Koulutus: Merkonomi
  Ammatti: Toimistosihteeri
  Työpaikka: Kuopion kaupunki, nuorisopalvelut
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Kuopio ry alueluottamusmies alkaen 2013. Jyty Kuopio ry:n hallituksen jäsen.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Tässä ehdolla valtuustoon rehti ja reipas syntysavolainen, jonka kanssa vastuu ei jää kuulijalle! Olen toiminut jo yli 20 vuotta järjestötoiminnassa, joista viimeiset 10 vuotta Jytyssä. Työtehtävissäni KVTES ja taloushallinta ovat tulleet tutuiksi, ja ne tuovat vahvuutta ja osaamista myös järjestötoimintaan. Mielestäni Jyty-liiton ja Itä-Suomen alueen toiminnan vahvistaminen sekä jäsenten hyvinvointi ovat näinä vaikeina aikoina ensiarvoisen tärkeitä asioita. Pidetään yhdessä huolta toisistamme.

  Tarja Muikku

  Ikä: 54
  Kotipaikka: Lieksa
  Jytyn yhdistys: Jyty Lieksa ry
  Koulutus: Agrologi
  Ammatti: Maaseutusihteeri
  Työpaikka: Pielisen Karjalan maaseutupalvelut
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Lieksa ry:n varapuheenjohtaja, hallituksen jäsen, taloudenhoitaja ja jäsenasioidenhoitaja. Jytyn maaseutualojen työryhmän jäsen ja liittovaltuuston Itä-suomen alueen yleisvarajäsen.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Olen kiinnostunut työelämän kehittymisestä ja kehittämisestä ja olen erittäin mielelläni käytettävissä kaikkien jytyläisten etuja edistämässä. Olen empaattinen, positiivinen ja valmis tehtävään.

  Antti Potkonen

  Ikä: 29
  Kotipaikka: Joensuu
  Jytyn yhdistys: Jyty Kontiolahti ry
  Koulutus: Yhteisöpedagogi (AMK)
  Ammatti: Nuorisokoordinaattori
  Työpaikka: Kontiolahden kunta
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Kontiolahden kunnan pääluottamusmies 2019-, Jyty Kontiolahden hallituksen varapuheenjohtaja 2020-, Jyty Kontiolahden nuorisoasioiden vastaava 2020-

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Haluan tuoda Jytyyn näkökulmia siitä, miten saisimme nuoria kutsuttua osaksi ay-liikettä ja miten siihen kuuluminen heitä hyödyntäisi. Ilman nuoria jäseniä ei ole liitollammekaan tulevaisuutta. Ajattelen myös, että hyvien suhteiden ylläpitäminen ja luominen työnantajaan on kaikkia hyödyntävän yhteistyön perustus.

  Paula Pulkkinen

  Ikä: 56
  Kotipaikka: Savonlinna (Kerimäki)
  Jytyn yhdistys: Savonlinnan seudun Jyty ry
  Koulutus: Ympäristö- ja terveysteknikko, isännöitsijä
  Ammatti: Asuntosihteeri
  Työpaikka: Savonlinnan kaupunki
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Savonlinnan kaupungilla pääluottamusmies ja hallituksen jäsen Savonlinnan seudun Jyty ry:ssä. Olen toiminut aiemmin myös työsuojeluvaltuutettuna sekä eri tehtävissä paikallisyhdistyksessä. 

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Ammattiyhdistysliikkeessä toimiminen on jo pitkään kiinnostanut minua ja haluan päästä vaikuttamaan liittomme toimintaan ja tulevaisuuteen. Myös tämän hetkinen elämäntilanteeni mahdollistaa tämän. Lisäksi kaipaan uusia haasteita.

  Rea Puustinen

  Ikä: 55
  Kotipaikka: Parikkala
  Jytyn yhdistys: Maatalouslomittajat ry
  Koulutus: AMK Agrologi
  Ammatti: Maatalouslomittaja
  Työpaikka: Parikkalan kunta / lomituspalvelut
  Kotisivu ja sosiaalinen media:

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jytyn liittovaltuutettu, Maatalouslomittajat ry:n hallituksen jäsen, pääluottamusmies Parikkalan kunnassa ja työvuojeluvaravaltuutettu.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Ammattini ja ay-taustani vuoksi haluan tuoda esille Jyty-liitolle maatalouslomittajien asioita, unohtamatta kuitenkaan muita kunnan työntekijöitä. Yhden valtuustokauden jälkeen jäi edelleen halua olla vaikuttamassa Jytyn ja sen jäsenien tulevaisuuteen.

  Anne Saari

  Ikä: 60
  Kotipaikka: Kuusankoski
  Jytyn yhdistys: Jyty Kouvola ry
  Koulutus: Laskentatoimen merkonomi
  Ammatti: Palkka-asiantuntija
  Työpaikka: Sarastia Oy, Kouvolan toimipiste
  Kotisivu ja sosiaalinen media: www.facebook.com/anne.saari.31

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Kouvola ry:n hallituksen jäsen, Sarastia Oy toimipisteiden Kotka-Kouvola-Lahti-Varkaus varalm, Jytyn liittohallituksen jäsen 2016-2020. Valtuustossa olin edelliset 7 vuotta.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Vielä on "paukkuja" jatkaa ay-aktiivin elämää. Matkamittarissani on mukavan pyöreä luku ja voisinkin sanoa, että olen kokemusasiantuntija niin työelämän (26 vuotta kuntayhtymässä ja kohta 11 vuotta osakeyhtiössä) kuin ay-liikkeen tiimoilta. Olen rauhallinen ja ratkaisukeskeinen. Iloisesti Jyty-liiton nainen ja haluan olla edelleen mukana liiton kehittämisessä sekä yhteisten asioiden hoitamisessa. Ethän jätä äänestämättä Annea jatkoon, kiitos.

  Jarkko Timoskainen

  Ikä: 48
  Kotipaikka: Joensuu
  Jytyn yhdistys: Jyty Joensuun seutu ry
  Koulutus: Sosiaalikasvattaja
  Ammatti: Yhteisökasvattaja
  Työpaikka: Riveria
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Joensuun seutu ry:n puheenjohtaja ja nuorisovastaava. STTK Pohjois-Karjalan aton jäsen, Riverian Jytyn varaluottamusmies

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Jytyn ja ammattiliittojen tulevaisuus huolettaa. Järjestäytymisaste on laskenut jo useita vuosia. Jäsenkehityksen nosto on liiton elinehto. Olen huolissani myös nuorten asemasta työelämässä. Yhdistysrakenne on tällä hetkellä aika suppealla pohjalla, useissa yhdistyksissä samat henkilöt puurtavat vuodesta toiseen uhraten omaa vapaa-aikaansa yhdistyksen jäsenten hyvinvointiin, tähän haluaisin uudistusta.

  Kaija Vauhkonen

  Ikä: 50
  Kotipaikka: Joroinen
  Jytyn yhdistys: Jyty Yksityinen opetusala TOSI ry
  Koulutus: Suurtalousesimies, kehitysvammapuolen lähihoitaja
  Ammatti: Ohjaaja
  Työpaikka: Ammattiopisto Spesia, Pieksämäki
  Kotisivu ja sosiaalinen media: -

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Yksityinen opetusala TOSI ry:n puheenjohtaja vuodesta 2019 eteenpäin. Ay-liikkeen jäsenenä olen ollut vuodesta 1989 alkaen. Jyty Yksityinen opetusala TOSI ry:n hallituksessa mukana olleena vuodesta  2009. Olen toiminut työsuojeluvaltuutettuna vuodesta 2014 alkaen. Olen ollut vanhan Jytyn liittohallituksen varajäsenenä. 

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? 
  Halu olla vaikuttamassa ja viemässä yksityisen puolen asioita eteenpäin.

  Aija Viikilä

  Ikä: 58
  Kotipaikka: Asikkala (Vääksy)
  Jytyn yhdistys: Jyty Asikkala ry
  Koulutus: Tradenomi (ylempi AMK) / Master of Business Administration
  Ammatti: Talouspäällikkö
  Työpaikka: Asikkalan kunnan kasvatus- ja opetuspalvelut
  Kotisivu ja sosiaalinen media: instagram.com/viikilaaija/

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Asikkala ry:n pääluottamusmies vuodesta 2001 alkaen, Asikkalan kunnan yhteistyötoimikunnassa vuodesta 2003 alkaen, STTK:n Hämeen aluetoimikunnassa ja Lahden paikallistoimikunnassa vuodesta 2012 alkaen, Hämeen aluetoimikunnan puheenjohtaja vuodesta 2017 alkaen.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? Jyty-liiton on koko ajan kehitettävä jäsenten kuulemista ja vastattava odotuksiin. Oman liiton pitää huolehtia työntekijöiden eduista, asemasta ja hyvinvoinnista ja pitää kaikella tavalla työntekijän puolta työelämässä. Meidän elinehto on pysyä mukana työelämän muutoksissa, kuten esimerkiksi jatkuva oppiminen, perheystävällisempi työelämä, ilmastonmuutoksen vaikutukset ja syntyvyyden aleneminen. Pidän tärkeänä myös yhteistyötä ja verkostoitumista tavoitteiden saavuttamiseksi. Tässä työssä haluan olla kehittämässä työelämän pelisääntöjä.

  Henriikka Väisänen

  Ikä: 38
  Kotipaikka: Iisalmi
  Jytyn yhdistys: Jyty Iisalmi ry
  Koulutus: Tradenomi (AMK). Opiskelen työn ohella tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi (AMK).
  Ammatti: Tietojärjestelmäasiantuntija
  Työpaikka: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä / Tietohallinto
  Kotisivu ja sosiaalinen media: iisalmi.jytyliitto.net/yhdistyksemme/vaalit-2020-henriikka-vaisanen/,
  linkedin.com/in/henriikka-väisänen-09a661154

  Luottamustehtävät ay-liikkeessä: Jyty Iisalmi ry:n nuorisovastaava 2011 alkaen ja hallituksen varajäsen 2015 alkaen, Itä-Suomen alueen nuorisovastaava kaudet 2017–2018 ja 2019–2020, sekä Jytyn tulevaisuustyöryhmän jäsen kaudet 2017–2018 ja 2019–2020.

  Miksi olet asettunut ehdokkaaksi Jyty-vaaleissa? 
  Jytyn on pysyttävä teknologian kehityksessä mukana. On hyödynnettävä kaikkia digitalisaation keinoja, mitä jäsenyyden ylläpitoon, edunvalvontaan ja verkostoitumiseen löytyy. Ne ovat tukena erittäin tärkeälle kenttätyölle. Myös itse työn luonne kehittyy koko ajan. Etätyön on oltava työntekijän oikeus ja samalla on huomioitava työntekijöiden etätyöjaksaminen. Millaisia keinoja Jyty voisi tarjota jäsenten jaksamiseen (etä)työelämässä, miten voitaisiin tukea myös etätyöjohtamista? Kuormittaako informaatiotulva, voisiko Jyty tarjota koulutusta tiedonhallintaan? Onko Jytyn digitaalinen saavutettavuus kunnossa ja online-näkyvyys ajanmukaista, jotta Jyty ansaitsee erityisesti nuorten jäsentensä luottamuksen? Haluan olla mukana pohtimassa ja varmistamassa näitä asioita kanssanne. Jytyn kehittäminen on minulle tärkeää ja uskon, että tutkimalla, kokeilemalla ja positiivisella asenteella onnistuu! :)