Jyty avbryter organisationsåtgärderna tills vidare

2018-10-26

Jyty avbryter tills vidare organisationsåtgärderna mot uppsägningslagen som regeringen planerar och det tidigare meddelade skiftesbytesförbudet blir inte av. Organisationsåtgärder kan fortsätta redan nästa vecka om treparten inte kommer vidare. Lagens grunder bör göras upp som en trepart tillsammans med arbetsmarknadsorganisationerna.

Skiftesbytesförbud för alla medlemmar skulle ha inletts på måndagen 29.10.2018 klockan 6.00 och slutat på söndagen 4.11.2018 klockan 23.59 i alla avtalsbranscher i kommunsektorn, de privata branscherna och kyrkobranschen. Detta skiftesbytesförbud blir nu inte av.

Jyty har publicerat ett ställningstagande om ämnet. Länken nedan leder dit.

Läs Jytys ställningstagande:

Tilläggsinformation ger i första hand Jytys egna förtroendemän, regionalbyråerna eller förbundets intressebevakningsavdelning per e-post tyosuhdeneuvonta@jytyliitto.fi eller på servicenumren.