Sopimusneuvotteluiden tilanne 17.10.

Eilen kunnan pääneuvotteluryhmässä päätettiin, että kunnan sopimusrakenneneuvotteluja (maakunta, kunta ja yritysjaokset) jatketaan vasta sitten, kun on saatu päätökseen nyt käynnissä olevat sopimusneuvottelut eli saatu sovituiksi uudet kunnan ves- ja tes-sopimukset.

Seuraavassa pääneuvotteluryhmän kokouksessa 28.11. järjestöt tulevat varmaan esittämään sopimustavoitteensa/tekstitavoitteensa. Yksityisen sektorin mahdolliset sopimusratkaisut vaikuttavat myös kunta-alan neuvotteluihin. Perjantaina 20.10. sopimustavoitteita käsitellään Julkisen alan unionin JAU:n (vanha nimi Kunta-alan unioni) kokouksessa, jossa on mukana Jytyn ja JHL:n hallituksen jäsenet, pääsopijajärjestöjen neuvottelijat ja muita asiantuntijoita.

STTK:n työvaliokuntaliittojen seminaarissa 27.10 käsitellään myös liittojen sopimustavoitteita.

Marja Lounasmaa
edunvalvontajohtaja