Jyty: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle ylityö- ja vuoronvaihtokielto 8.2. alkaen

5.2.2018

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi 31.1. Järjestöt tavoittelevat neuvotteluissa merkittäviä palkankorotuksia, rajauksia nollasopimusten käyttöön sekä parannuksia työaika- ja palkkausmääräyksiin. Tavoitteena on myös palkkaohjelma, jolla korjataan palkkaero verrattuna kuntien palkkoihin.

Koska keskeiset tavoitteet eivät ole neuvotteluissa riittävästi edenneet, julistavat sopimusta neuvottelevat liitot, kuten mm. Jyty ylityö- ja vuoronvaihtokiellon kyseisten sopimusalojen kaikille työpaikoille.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto astuu voimaan torstaina 8.2. kello 7 alkaen. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana Jytyn jäsenet eivät tee ylitöitä, eivätkä vaihda työvuoroja. Muuten ammattiliittojen jäsenet hoitavat normaalisti työvuoronsa. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on laillinen työtaistelutoimenpide.

Lisätiedot:
Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki, puh. 0400 537 756, maija.pihlajamaki@jytyliitto.fi
Työmarkkina-asiamies Päivi Salin, puh. puh. 0400 342 860, paivi.salin@jytyliitto.fi