Kyselytulos: Kuntien johdossa kannatusta maakuntavaalien järjestämiselle samanaikaisesti eduskuntavaalien kanssa

Lähes 60 prosenttia Kuntaliiton kyselyyn vastanneista kuntapäättäjistä siirtäisi ensimmäiset maakuntavaalit keväälle 2019 eduskuntavaalien yhteyteen. Vajaa kolmannes vastanneista kannattaa vaalien järjestämistä hallituksen tekemän linjauksen mukaan eli lokakuussa 2018.

Kaikissa vastanneissa yli 10 000 asukkaan kunnissa kuntapäättäjät suosivat selkeästi maakuntavaalien pitämistä vuoden 2019 eduskuntavaalien yhteydessä. Peräti 81 prosenttia suurimpien, eli yli 100 000 asukkaan kaupunkien kuntapäättäjistä siirtäisi vaalit keväälle 2019.

Maakunta- ja eduskuntavaalien pitämistä samaan aikaan kannattaa vastanneista viranhaltijoista 64 prosenttia ja luottamushenkilöistä 51 prosenttia. Vaalien pitämistä lokakuussa 2018 kannattaa viranhaltijoista 27 prosenttia ja luottamushenkilöistä 37 prosenttia.