Kunta-alalle syntyi työajoista kilpailukykysopimuksen mukainen neuvottelutulos

30.5.2016

​(Päivitetty 30.5. klo 22)Kunta-alalle (Kvtes)on syntynyt työajoista kilpailukykysopimuksen mukainen neuvottelutulos. Ratkaisu merkitsee sitä, että viikottainen työaika pidentyy kaikissa työaikamuodoissa 30 minuutilla. Työnantaja olisi halunnut pidentää vuosityöaikaa leikkaamalla työntekijöiden vuosilomapäiviä.

Ratkaisun kokonaisuudesta neuvottelut olivat vielä maanantaina klo 22 kesken .

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry:n liittovaltuusto ja –hallitus on kutsuttu koolle tiistaina 31.5. klo 13 alkaen päättämään liiton suhtautumisesta neuvottelutulokseen .

Työmarkkinakeskusjärjestöt arvioivat 1.6. saavutetun kiky-neuvottelutuloksen kattavuutta.

Useilla muilla Jytyn edustamilla sopimusaloilla neuvottelut jatkuvat tiistaina. Mm. kirkon alalla neuvottelupöytään istutaan klo 8.30 ja Avaintes-pöytään klo 8.00.

Lisää tietoa kilpailukykysopimuksen sisällöstä myöhemmin.

Seuraa Jytyn tiedotusta myös seuraavista kanavista: Jytyn nettisivuilta www.jytyliitto.fi kohdasta Ajankohtaista sekä sosiaalisesta mediasta Facebookissa www.facebook.com/jytyliitto  ja Twitterissä www.twitter.com/Jyty_ry