Jyty 100: Liittovaltuuston syyskokous (21.-22.11.2017)

21.-22.11.2017
Valtakunnallinen tapahtuma
Turku

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn korkein päättävä elin liittovaltuusto kokoontuu Turussa liiton 100-vuotisjuhlavuoden 2018 avauksen merkeissä 21.11. sääntömääräiseen kokoukseensa. Kokous jatkuu 22.11. Viking Linen Tukholman risteilyllä.

Liittovaltuuston asialistalla on syyskokoukselle kuuluvia asioita, kuten mm. virka- ja työehtosopimusasioita, sääntömuutoksia sekä Jytyn 100-vuotisjuhlavuoden toimintasuunnitelma.

Miksi juhlavuoden avaus Turussa?

Jyty on Suomen vanhin kunta-alan liitto ja se on perustettu vuonna 1918. Liiton nimi on vaihtunut vuosikymmenten saatossa – viimeksi marraskuussa vuonna 2004 – jolloin Kunnallisvirkamiesliitto KVL sai nykyisen nimensä Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty.

Aloite kunnallisvirkamiesten ensimmäisen paikallisen yhdistyksen perustamisesta tehtiin Turussa. Kaupunginkirjaston silloinen hoitaja, filosofian maisteri Einar Holmberg kutsui 8.1.1918 eräitä turkulaisia kunnallisvirkamiehiä harkitsemaan virkamiesten oman yhdistyksen perustamista.

Turun yhdistys lähetti myöhemmin kiertokirjeen "kunnallisille virkakunnille Suomen kaupungeissa", jossa kehotettiin muitakin virkamiehiä vastaavien yhdistysten perustamistoimiin omilla paikkakunnillaan.