Uutiset

31.5.2016 Tiedote

Jytyn valtuusto hyväksyi useita kiky-neuvottelutuloksia, osa jäi hallituksen hyväksyttäväksi

​Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry:n liittovaltuusto hyväksyi Vantaalla 31.5. pitämässään kokouksessa kilpailukykysopimusneuvotteluihin liittyvät alakohtaiset sopimukset seuraavilla Jytyn edustamilla aloilla: Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (Kvtes) sisältäen myös perhepäivähoitajien liitteen, Teknisten sopimus, Avaintyönantajat AVAINTA ry:n työehtosopimus, Suomen metsä Lue lisää...

31.5.2016 Ajankohtaista

Neuvottelutilanne yksityisellä opetusalalla ja ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa

Sopijaosapuolet eivät vielä 31.5.2016 saavuttaneet neuvottelutulosta kilpailukykysopimuksen soveltamisesta yksityisellä opetusalalla ja ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa. Hankalimmin on ollut yhteensovitettavissa näkemys siitä, miten vuosittaisen työajan 24 tunnin pidennys sopimusaloilla toteutetaan. Neuvottelut jatkuvat huomenna 1.6. kl 11.30. Tavoitteena on ratkaisu huomisen päivän aikana.   Lisä Lue lisää...

Ammatillisuus Jytyssä

Jyty kehittää jäsentensä ammatillista osaamista, identiteettiä ja yhteisöllisyyttä sekä vahvistaa edustamiensa alojen tunnettuutta ja arvostusta työmarkkinoilla. Ammatilliset verkkosivut ja ammattialaoppaat kertovat näiden alojen arjesta ja ajankohtaisista asioista.

Työehtosopimukset

Jyty on sopijapuolena kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksissa. Lisäksi liitto solmii työehtosopimuksia Elinkeinoelämän keskusliittoon kuuluvien työnantajaliittojen, yksityisten työnantajayhdistysten sekä kirkon alan kanssa. Jyty neuvottelee jäsentensä puolesta kaikkiaan 18 eri alan työehdoista ja sopimuksista.

Opiskelijat Jytyn yhdistyksissä 

Ammattiliitto Jyty ja sen jäsenyhdistykset ovat aina myös sinu​a, nuorta ammattilaista, varten. Ammattiliiton jäsenyys ei ole ainoastaan perusoikeutesi työelämässä, vaan se kuuluu myös ammatilliseen kasvuusi ja kehitykseesi.