Uutiset

12.7.2016 Tiedote

Jyty ja Pardia: Suomen hyvinvointi perustuu julkiseen sektoriin

Toimiva ja tehokas julkinen sektori luo edellytykset yhteiskunnan muulle toiminnalle, painottivat Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ja Palkansaajajärjestö Pardia yhteisessä SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa 12. heinäkuuta Porissa.Valtioneuvosto nimesi hallitusohjelmassaan Suomen heikkouksiksi muun muassa jäykät rakenteet ja byrokratian. Samaan aikaan EU:n tuoreimmassa kilpailukykyraportissa Suo Lue lisää...

11.7.2016 Tiedote

Jytyn ja Pardian keskustelutilaisuus SuomiAreenalla ti 12.7.

​Jytyn ja Pardian yhteinen paneelikeskustelutilaisuus järjestetään tiistaina 12.7. klo 10.00-11.15 BEPOP-salin lavalla, joka sijaitsee Osuuspankin talon kauppakeskustilassa. Paneelin teema on ”Karmea totuus byrokratiasta?”.Keskustelijoina ovat kansanedustajat Juhana Vartiainen (kok.) ja Timo Harakka (sd.) sekä mediapersoona Abdirahim ”Husu” Hussein ja asiamies Voitto Kangas Startup-säätiöstä sekä Jytyn pj. Maija Pihl Lue lisää...

Ammatillisuus Jytyssä

Jyty kehittää jäsentensä ammatillista osaamista, identiteettiä ja yhteisöllisyyttä sekä vahvistaa edustamiensa alojen tunnettuutta ja arvostusta työmarkkinoilla. Ammatilliset verkkosivut ja ammattialaoppaat kertovat näiden alojen arjesta ja ajankohtaisista asioista.


Luottamusmies

Jytyn luottamusmies on työyhteisön asiantuntija, joka toimii sinun ja Jytyn edustajana työpaikallasi. Jytyläinen luottamusmiesverkko on kattava ja sille nojaa vahvasti koko jäsenpalvelu. Luottamusmiehen ensisijainen tehtävä on huolehtia siitä, että työnantaja noudattaa sovittuja sopimuksia ja palvelussuhteenehtoja. Ota yhteyttä Jytyn luottamusmieheen työpaikallasi.


Työehtosopimukset

Jyty on sopijapuolena kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksissa. Lisäksi liitto solmii työehtosopimuksia Elinkeinoelämän keskusliittoon kuuluvien työnantajaliittojen, yksityisten työnantajayhdistysten sekä kirkon alan kanssa. Jyty neuvottelee jäsentensä puolesta kaikkiaan 18 eri alan työehdoista ja sopimuksista.


Alueet ja paikallisyhdistykset

Jytyn aluerakenne muuttui vuoden 2016 alusta. Uusia alueita ovat Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Länsi-Suomi, ja Pohjois-Suomi. Jytyn aluetoiminta on organisoitu lukuisiin paikallisyhdistyksiin, joilla on myös omia nettisivuja. Jäseniä ja ja alueen yhdistyksiä palvelevat erityisesti aluetoimistot.


Opiskelijat Jytyn yhdistyksissä 

Ammattiliitto Jyty ja sen jäsenyhdistykset ovat aina myös sinu​a, nuorta ammattilaista, varten. Ammattiliiton jäsenyys ei ole ainoastaan perusoikeutesi työelämässä, vaan se kuuluu myös ammatilliseen kasvuusi ja kehitykseesi.Jytiikki

Jytiikki on jytyläisille tarkoitettu nettikauppa, josta löytyy tuotteita aina tekstiileistä lahjatavaroihin. Jokaisella jytyläisellä on mahdollisuus tilata itselleen Jyty-tuotteita verkkokaupasta verkkomaksuja hyväksikäyttäen. Jytyn yhdistykset voivat tilata Jytiikin tuotteita laskutuksella hankkimalla verkkokaupan käyttäjätunnukset.