Uutiset

2.12.2016 Ajankohtaista

Työryhmä rajaamaan sote- ja maakuntauudistuksen vaikutusta eläkejärjestelmiin

​Sote- ja maakuntauudistuksen reformiministeriryhmä on päättänyt asettaa työryhmän, joka valmistelee tarvittavat siirtymäajan lainsäädäntömuutokset, joilla pyritään pitämään eri eläkejärjestelmissä vakuutettujen määrät ennallaan sote-uudistuksen alkuvaiheessa.Työ toteutetaan virkamiestyöryhmänä, jossa on sekä sosiaali- ja terveysministeriön että valtiovarainministeriön virkamiehiä ja Eläketurvakeskuksen asiantuntijoi Lue lisää...

1.12.2016 Ajankohtaista

Jytyn uusien sähköisten asiointityökalujen julkaisu viivästyy

​Jytyn sähköisten asiointityökalujen julkaisu viivästyy, koska järjestelmän toimittaja ei ole kyennyt kehittämään työkaluja valmiiksi sovitussa aikataulussa. Kokonaisuuden kannalta tarpeellisia toimintoja vielä työstetään. Pahoittelemme viivästystä. Tulevaisuudessa uudet sähköiset asiointijärjestelmät tulevat parantamaan liiton toimintakykyä ja helpottamaan jäsenten palvelua. Jäsenrekisteriin pohjautu Lue lisää...

Ammatillisuus Jytyssä

Jyty kehittää jäsentensä ammatillista osaamista, identiteettiä ja yhteisöllisyyttä sekä vahvistaa edustamiensa alojen tunnettuutta ja arvostusta työmarkkinoilla. Ammatilliset verkkosivut ja ammattialaoppaat kertovat näiden alojen arjesta ja ajankohtaisista asioista.


Luottamusmies

Jytyn luottamusmies toimii sinun ja Jytyn edustajana työpaikallasi. Luottamusmiesverkko on kattava ja sille nojaa vahvasti koko jäsenpalvelu. Luottamusmiehen ensisijainen tehtävä on huolehtia, että työnantaja noudattaa sopimuksia ja palvelussuhteen ehtoja. Ota yhteyttä Jytyn luottamusmieheen.


Työehtosopimukset

Jyty on sopijapuolena kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksissa. Lisäksi liitto solmii työehtosopimuksia EK:hon kuuluvien työnantajaliittojen, yksityisten työnantajayhdistysten sekä kirkon alan kanssa. Jyty neuvottelee jäsentensä puolesta kaikkiaan 18 eri alan työehdoista ja sopimuksista.


Alueet ja paikallisyhdistykset

Jytyn aluetoiminta on jakaantunut 4 alueelle, jotka ovat Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Länsi-Suomi ja Pohjois-Suomi. Aluetoiminta on organisoitu lukuisiin paikallisyhdistyksiin. Jäseniä ja ja alueen yhdistyksiä palvelevat ensisijassa aluetoimistot.


Opiskelijat Jytyn yhdistyksissä 

Ammattiliitto Jyty ja sen jäsenyhdistykset ovat aina myös sinu​a, nuorta ammattilaista, varten. Ammattiliiton jäsenyys ei ole ainoastaan perusoikeutesi työelämässä, vaan se kuuluu myös ammatilliseen kasvuusi ja kehitykseesi.Jytiikki

Jytiikki on jytyläisille tarkoitettu nettikauppa, josta löytyy tuotteita aina tekstiileistä lahjatavaroihin. Jokaisella jytyläisellä on mahdollisuus tilata itselleen Jyty-tuotteita verkkokaupasta. Jytyn yhdistykset voivat tilata Jytiikin tuotteita laskutuksella.