Uutiset

22.10.2016 Tiedote

Jyty: Sote- ja maakuntauudistus vaatii muutosjohtamisen hallintaa

Vuoden 2019 alusta voimaan astuva sote- ja maakuntauudistus on maamme historian suurin henkilöstön siirto työnantajalta toiselle. Jos uudistus toteutuu aikataulussa, puolet kunta-alan henkilöstöstä siirtyy maakuntakonserneihin. "Tämä operaatio jos mikä vaatii työpaikoille muutosjohtamisen hallintaa", painotti Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki Seinäjoella.Liit Lue lisää...

21.10.2016 Ajankohtaista

​Kelan vastine: Kelassa suhtaudutaan tasavertaisesti kaikenikäisiin työnhakijoihin

Jytyn tiedotteessa (21.10) kirjoitettiin Kelan rekrytoinneista. Tiedotteen mukaan perustoimeentulotuen siirto Kelaan ei ole henkilöstön rekrytoinnin osalta sujunut mallikkaasti. Tiedote sisälsi joitain seikkoja, joita on syytä selventää tai oikaista.Kela on arvioinut perustoimeentulotuen henkilöstötarpeen olevan vuonna 2017 noin 750 henkilötyövuotta. Tehtäviin tarvittavaa henkilöstöä on rekrytoitu kolmessa vaiheessa. Lue lisää...

Ammatillisuus Jytyssä

Jyty kehittää jäsentensä ammatillista osaamista, identiteettiä ja yhteisöllisyyttä sekä vahvistaa edustamiensa alojen tunnettuutta ja arvostusta työmarkkinoilla. Ammatilliset verkkosivut ja ammattialaoppaat kertovat näiden alojen arjesta ja ajankohtaisista asioista.


Luottamusmies

Jytyn luottamusmies toimii sinun ja Jytyn edustajana työpaikallasi. Luottamusmiesverkko on kattava ja sille nojaa vahvasti koko jäsenpalvelu. Luottamusmiehen ensisijainen tehtävä on huolehtia, että työnantaja noudattaa sopimuksia ja palvelussuhteen ehtoja. Ota yhteyttä Jytyn luottamusmieheen.


Työehtosopimukset

Jyty on sopijapuolena kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksissa. Lisäksi liitto solmii työehtosopimuksia EK:hon kuuluvien työnantajaliittojen, yksityisten työnantajayhdistysten sekä kirkon alan kanssa. Jyty neuvottelee jäsentensä puolesta kaikkiaan 18 eri alan työehdoista ja sopimuksista.


Alueet ja paikallisyhdistykset

Jytyn aluetoiminta on jakaantunut 4 alueelle, jotka ovat Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Länsi-Suomi ja Pohjois-Suomi. Aluetoiminta on organisoitu lukuisiin paikallisyhdistyksiin. Jäseniä ja ja alueen yhdistyksiä palvelevat ensisijassa aluetoimistot.


Opiskelijat Jytyn yhdistyksissä 

Ammattiliitto Jyty ja sen jäsenyhdistykset ovat aina myös sinu​a, nuorta ammattilaista, varten. Ammattiliiton jäsenyys ei ole ainoastaan perusoikeutesi työelämässä, vaan se kuuluu myös ammatilliseen kasvuusi ja kehitykseesi.Jytiikki

Jytiikki on jytyläisille tarkoitettu nettikauppa, josta löytyy tuotteita aina tekstiileistä lahjatavaroihin. Jokaisella jytyläisellä on mahdollisuus tilata itselleen Jyty-tuotteita verkkokaupasta. Jytyn yhdistykset voivat tilata Jytiikin tuotteita laskutuksella.