Uutiset

24.6.2016 Ajankohtaista

STTKn pääekonomisti Britannian EU-erosta: Brexitistä lasku myös palkansaajille

​ Britannian kansanäänestys Euroopan unionissa pysymisestä näyttää päättyvän eroa kannattavien voittoon. STTK:n pääekonomisti Ralf Sund arvioi, että Britannian mahdollisella erolla Euroopan unionista on vaikutuksensa myös suomalaisille palkansaajalle.- Euroopan ja Suomen haparoivalle talouskasvun heräämiselle Britannian kansanäänestyksen tulos on myrkkyä. Vaikutukset ovat kielteisiä, mutta todennäköises Lue lisää...

22.6.2016 Ajankohtaista

Uusi hankintalaki tuo uusia kilpailuttamismenettelyjä

​Hallitus esittää 22.6.2016 muutoksia hankintamenettelyä koskevaan lainsäädäntöön. Keskeisimmät muutokset koskevat uusia kilpailuttamismenettelyjä ja hankintojen kansallisia kynnysarvoja. Hankintalaki velvoittaa julkisyhteisöt ja eräät muut toimijat, kuten vakiintuneesti julkista tukea saavat tahot kilpailuttamaan tietyn euromääräisen rajan ylittävät hankintansa avoimesti ja syrjimättömästi. Kansalliset kynnysarvot Lue lisää...

Ammatillisuus Jytyssä

Jyty kehittää jäsentensä ammatillista osaamista, identiteettiä ja yhteisöllisyyttä sekä vahvistaa edustamiensa alojen tunnettuutta ja arvostusta työmarkkinoilla. Ammatilliset verkkosivut ja ammattialaoppaat kertovat näiden alojen arjesta ja ajankohtaisista asioista.


Luottamusmies

Jytyn luottamusmies on työyhteisön asiantuntija, joka toimii sinun ja Jytyn edustajana työpaikallasi. Jytyläinen luottamusmiesverkko on kattava ja sille nojaa vahvasti koko jäsenpalvelu. Luottamusmiehen ensisijainen tehtävä on huolehtia siitä, että työnantaja noudattaa sovittuja sopimuksia ja palvelussuhteenehtoja. Ota yhteyttä Jytyn luottamusmieheen työpaikallasi.


Työehtosopimukset

Jyty on sopijapuolena kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksissa. Lisäksi liitto solmii työehtosopimuksia Elinkeinoelämän keskusliittoon kuuluvien työnantajaliittojen, yksityisten työnantajayhdistysten sekä kirkon alan kanssa. Jyty neuvottelee jäsentensä puolesta kaikkiaan 18 eri alan työehdoista ja sopimuksista.


Alueet ja paikallisyhdistykset

Jytyn aluerakenne muuttui vuoden 2016 alusta. Uusia alueita ovat Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Länsi-Suomi, ja Pohjois-Suomi. Jytyn aluetoiminta on organisoitu lukuisiin paikallisyhdistyksiin, joilla on myös omia nettisivuja. Jäseniä ja ja alueen yhdistyksiä palvelevat erityisesti aluetoimistot.


Opiskelijat Jytyn yhdistyksissä 

Ammattiliitto Jyty ja sen jäsenyhdistykset ovat aina myös sinu​a, nuorta ammattilaista, varten. Ammattiliiton jäsenyys ei ole ainoastaan perusoikeutesi työelämässä, vaan se kuuluu myös ammatilliseen kasvuusi ja kehitykseesi.Jytiikki

Jytiikki on jytyläisille tarkoitettu nettikauppa, josta löytyy tuotteita aina tekstiileistä lahjatavaroihin. Jokaisella jytyläisellä on mahdollisuus tilata itselleen Jyty-tuotteita verkkokaupasta verkkomaksuja hyväksikäyttäen. Jytyn yhdistykset voivat tilata Jytiikin tuotteita laskutuksella hankkimalla verkkokaupan käyttäjätunnukset.